اموزش پرورش شتر ها
جدید ترین اخبار روز
اطلاعات کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
نویسندگان
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند





دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 30
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 10
:: بازدید ماه : 192
:: بازدید سال : 309
:: بازدید کلی : 537
اموزش پرورش شتر ها

اموزش پرورش شتر ها

 

 

شترها به سلسله جانوران، شاخه طنابداران، رده پستانداران، راسته سم شکافتگان و خانواده شترسانان تعلق دارند و به دو نوع کوهان‌دار و بدون کوهان تقسیم می‌شوند که شترهای کوهان‌دار خود شامل شترهای یک کوهانه و شترهای دوکوهانه هستند. این حیوان دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی (مانند نداشتن شاخ، داشتن گلبول‌های قرمز داسی شکل و بالشتک پا بجای سم) بوده که نقش قابل‌توجهی در حفظ بقای انسان در مناطق گرم و بیابانی داشته و در فرهنگ مردمان بادیه‌نشین داشتن شتر، نشانه افتخار محسوب می‌شود و در ایران از حدود 2500 سال پیش اشاره‌هایی به وجود شترهای یک کوهانه شده است.

این حیوان دارای عملکرد تولید گوشت مناسبی است و توسط برخی شترداران برای تولید گوشت به‌صورت صنعتی و نیمه‌صنعتی انتخاب می‌شوند که بر اساس وزن اولیه شترها، طول دوره پرواربندی را بین 2.5 تا 6 ماه پیشنهاد می‌کنند. با توجه به اینکه بخش قابل‌توجهی از مساحت کشور ایران را مناطق خشک و بیابانی تشکیل می‌دهد، پرورش شتر اهمیت دوچندانی داشته و برخی از ویژگی‌های شتر، مانند: توانایی بالای تحمل کم‌آبی، تغذیه از علوفه‌های خشک و با ارزش غذائی پائین و گیاهان مرتعی و بیابانی، مقاومت بهتری در مقابل بیماری‌ها، هزینه‌های درمانی کم در مقایسه با سایر دام‌ها، متابولیسم پائین( به خاطر همین، نیاز غذائی کمی دارد.)، افزایش وزن روزانه مناسب و دوره پرواربندی کوتاه، این حیوان را از منظر اقتصادی جهت پرورش به‌صرفه می‌کند و همچنین برای پرورش آن به تأسیسات چندانی نیاز نیست. با در نظر گرفتن تولیدات سایر دام‌ها که به‌اندازه‌ای نیاز داخل کشور نیست، گوشت شتر به‌عنوان یک محصول جایگزین می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

در طرح حاضر محاسبات مالی برای پرواربندی 20 نفر شتر پرواری در طی یک دوره 4 ماهه انجام شده که حدود 193 میلیون تومان سرمایه نیاز است؛ از این مقدار حدود 38 میلیون تومان برای هزینه‌های ثابت (شامل ساخت جایگاه، دیوارکشی فضای بهاربند، اتاق کارگری، انبار خوراک و بدون محاسبه خرید زمین) و 155 میلیون تومان سرمایه برای هزینه‌های جاری، شامل خرید شتر، خوراک و... در طول دوره، پیش‌بینی گردیده است.

در پایان دوره پرواربندی از فروش شترها (به‌صورت زنده) حدود 186 میلیون تومان درآمد حاصل می‌شود که پس از کسر هزینه‌ها حدود 21 میلیون تومان آن سود خالص خواهد بود. دوره بازگشت سرمایه حدود 34 ماه و نرخ سوددهی هر دوره حداقل 11 درصد و با احتساب تلفات و با در نظر گرفتن افزایش وزن 100 کیلوگرمی در طول این دوره، حدود 5320 کیلوگرم تولید گوشت پیش‌بینی می‌شود و به‌طورمعمول در هرسال می‌توان حداقل 2 دوره پرواربندی شتر را انجام داد.

وارد شدن به هر کسب‌وکاری مشکلات و موانع خاص خودش را دارد که تولیدکنندگان باید تمامی جوانب کار را در نظر بگیرند که در این زمینه مواردی مانند؛ مشکلات اخذ مجوز و وام، حمایت‌های ضعیف دولتی، نیاز به مساحت زیاد برای پرورش، کمبود کشتارگاه مخصوص، نبود شتر اصلاح‌شده، اثرات منفی واردات و سرانه مصرف پایین گوشت شتر را می‌توان نام برد.



تعداد بازدید از این مطلب: 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

نویسنده : countashk1
تاریخ : چهار شنبه 14 خرداد 1399
نظرات
مطالب مرتبط با این پست

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








درباره ما
به وب سایت من خوش امدید
منو اصلی
پیوندهای روزانه
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید